Beerschot Wilrijk zet in op zijn grootste aanvallende troef: "Hij kan elke verdediger pijn doen"

14 augustus 2018 17:36

Aan zijn talent twijfelt niemand, maar het probleem bij Dante Vanzeir is sinds jaren al zijn blessuregevoeligheid. Hij werd dit seizoen door Genk uitgeleend aan Beerschot Wilrijk om zijn evolutie niet af te remmen. En in 1B is hij alvast goed vertrokken.

Twee zware kruisbandletsels later staat Vanzeir eindelijk waar hij hoort: op het veld en in de basis. Al is het niet bij Genk - de ploeg die nog steeds in hem gelooft - maar wel bij Beerschot Wilrijk in 1B. Maar laat ons duidelijk zijn: met zijn kwaliteiten gaat hij brokken maken in die reeks.

Vanzeir is immers nog aan het opwarmen. Wel twee goals in twee matchen, maar ook nog veel missers. Tegen Westerlo had hij misschien meer kunnen en moeten scoren. "Maar hij deed ons pijn", getuigt Westerlo-trainer Bob Peeters. "Vanlangendonck hield ons recht. Zelfs toen Beerschot met tien stond, was hij nog de gevaarlijkste man. Hij is heel moeilijk af te stoppen.

De amper 19-jarige aanvaller kende al veel blessuremiserie, maar doet elke dag aan preventie. Dat moet ook, want zijn grootste kracht is ook zijn grootste vloek. Zijn bovenbenen zijn zo ontwikkeld dat hij er explosiever door is en een harder schot heeft, maar het zorgt er ook voor dat hij sneller blessures oploopt."

Zijn ploegmaats op het Kiel doen alvast wekelijks een schietgebedje dat hij fit blijft, want hij is één van de grootste troeven om mee te doen voor de titel. "Hij heeft zoveel talent", schudde Joren Dom het hoofd. "Hij kan alle verdedigers pijn doen. Hij loopt zo slim en kan een defensie ontwrichten."

Johan Walckiers

2e klasse \\ Beerschot
 
 
Reacties.