? Vier goals in drie invalbeurten, wacht een basisplaats voor David? Vanderhaeghe reageert

14 augustus 2018 13:05

Jonathan David kende een bliksemstart aan zijn loopbaan bij AA Gent met vier goals in drie invalbeurten. Maar moet Vanderhaeghe hem in de basiself opnemen?

"We moeten hem opnieuw een pluim op de hoed steken. De jonge kerel legde opnieuw heel wat koelbloedigheid aan de dag en knalde alweer mooi tussen de palen", aldus Yves Vanderhaeghe over Jonathan David, die intussen vier keer scoorde in 52 officiële wedstrijdminuten.

Is het dan niet het overwegen waard om hem te laten starten? "Als hij altijd scoort, ga je daar uiteraard over nadenken, maar misschien is het nog steeds de juiste keuze om hem niet te laten starten. Hij maakt op het einde het verschil en bovendien moet ook Taiwo Awoniyi zijn ritme naar omhoog, maar Jonathan David solliciteert echt wel naar een basisplaats, maar we willen hem nog beschermen."

Hij staat altijd mooi ingedraaid om met de juiste voet af te werken, of dat nu links of rechts is -Yves Vanderhaeghe

Zijn beste kwaliteit blijft de afwerking, met beide voeten. "Rechts is zijn sterkere voet, maar je ziet dat hij altijd de juiste keuze maakt. Zo scoorde hij mooi met binnenkant links, hij zorgt er altijd voor dat hij perfect ingedraaid is om af te werken, met welke voet dan ook."

Bekijk hieronder de beelden. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.