Lichtpunt bij Cercle tegen Standard was ... 18-jarig jeugdproduct van de Rouches: "Extra gemotiveerd"

14 augustus 2018 16:40

Standard-Cercle Brugge was een wedstrijd om snel te vergeten, maar bij de Bruggelingen was er met de jonge Adrien Bongiovanni ook een lichtpuntje. De middenvelder wordt gehuurd van Monaco, maar is wel een jeugdproduct van Standard.

De 18-jarige Bongiovanni moest nog voor de pauze opdraven omdat Guévin Tormin zich geblesseerd had. "Het ging super goed. Ik heb alles gegeven, zeker omdat ik tegen de club speelde die mij heeft opgeleid", reageerde de Belgische jeugdinternational. "Dat was een extra motivatie voor mij."

Bongiovanni liet zich enkele keren opmerken, ook met een knappe vrije trap. "Een punt is mooi tegen een ploeg zoals Standard. Ik probeerde de bal bij te houden, zodat de ploeg tekens kon aansluiten. Of we veel verdedigend getraind hebben? Niet speciaal. Door de blessure van Taravel spelen we wel met vier in plaats van met drie achteraan."

Vanheusden

Het was bovendien ook een leuk weerzien met Zinho Vanheusden, die bij Standard op een basisplek kon rekenen. Beide spelers zijn generatiegenoten en voormalige ploegmaats. "Het was leuk om tegen Zinho te spelen, maar ook wel een beetje bizar. Na de match hebben we nog truitjes gewisseld."

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.