Straf! Op deze manier hield AA Gent twee jaar lang de nieuwe sensatie Jonathan David (18) uit handen van andere clubs

14 augustus 2018 07:59

JOnathan David is de sensatie van dit seizoensbegin. De amper achttienjarige Canadees scoorde vier keer in drie invalbeurten voor AA Gent.

David belandde niet zomaar in de Arteveldestad. Midden 2016 kwamen de Buffalo's de toen 16-jarige aanvaller op het spoor. Beelden van een wedstrijd bij de U17 van Canada tegen de VS kon scout Gunther Schepens overtuigen.

Gent was niet de enige geïnteresseerde in de ruwe diamant. "Er was zeer concrete interesse van Stuttgart en Red Bull Salzburgé, zegt zijn makelaar Nikos Mavromaras in Het Nieuwsblad. "Maar voor ons was het belangrijk de club te kiezen waar hij zo snel mogelijk in het A-elftal kon raken. In de Bundesliga ligt dat moeilijker. België is een goede springplankcompetitie en AA Gent gaf ons een goed gevoel."

"Samen met Schepens en Dhaenens is Van Renterghem één van de drie sleutelfiguren in de keuze van David voor Gent."

De sociale begeleidingscel ontfermde zich over David.  "We konden Jonathan pas op zijn achttiende een contract geven, maar we hebben hem vooraf een drie-, viertal keer uitgenodigd om tijdens de schoolvakanties te komen trainen en oefenmatchen te spelen met de beloften”, zegt scout Luc Dhaenens. “In de zomer was dat ruim anderhalve maand. We lieten zijn vader overkomen uit Canada, zodat hij kon zien waar zijn zoon voetbalde en gingen de stad bezoeken. Er werd een band gesmeed, Jonathan voelde zich hier thuis."

Ook beloftencoach Bart Van Renterghem had tot slot een belangrijk aandeel in de verdere ontwikkeling van David. "Het klikte enorm tussen David en Van Renterghem”, aldus Mavromaras. "Samen met Schepens en Dhaenens is hij één van de drie sleutelfiguren in de keuze van David voor Gent."

Manuel Gonzalez

Europa League \\ KAA Gent
 
 
Reacties.