Geen enkele Nederlandse club naar de play-offs van de Europa League, de verwachte tegenstanders voor AA Gent en KRC Genk

16 augustus 2018 22:40

Donderdagavond stonden de returns van de derde voorronde in de Europa League op het menu. De Belgen kenden een succesvolle avond met de kwalificaties van AA Gent en KRC Genk, de Nederlanders niet.

Voor Feyenoord en Vitesse zit het Europese verhaal er al op. Na de 4-0-pandoering in de heenmatch konden de Rotterdammers geen comeback realiseren zoals Zenit Sint-Petersburg deed. (Lees er HIER meer over). De return in de Kuip eindigde op 1-1. Botteghin scoorde snel de 1-0. Een minuut later maakte Mance gelijk.

Na de heenmatch verloor Vitesse ook de terugwedstrijd van Basel, opnieuw met het kleinste verschil. Albian Ajeti trof op het halfuur raak. Geen enkele Nederlandse club gaat zo naar de play-offs. AZ verliet in de vorige ronde al het toneel.

Het Deense Brondby wordt in de volgende ronde de tegenstander van KRC Genk. AA Gent treft met het Franse Bordeaux een zwaardere klant. De twee toekomstige opponenten overleefden makkelijk de derde voorronde.

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Diederik Geypen

Europa League \\ Feyenoord \\ Vitesse \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Bordeaux \\ Brøndby IF \\ FC Basel \\ Lech Poznan \\ Bialystok \\ Spartak Subotica \\ Trencín
 
 
Reacties.