KV Oostende haalde Laurens De Bock (ex-Club Brugge) binnen, maar ei zo na zat de linksback op het vliegtuig met een andere bestemming

22 augustus 2018 21:01

Laurens De Bock ruilde dinsdag Leeds United in voor KV Oostende. De gewezen linksachter van Club Brugge zat ei zo na bij een andere club.

De 25-jarige De Bock kon kiezen uit meerdere aanbiedingen. "Bijna zat ik op het vliegtuig naar Jeruzalem", vertelt de linksback bij Het Laatste Nieuws. "Beitar was concreet geïnteresseerd. Spelen in Israël zou een avontuur geweest zijn, maar nu ben ik samen met mijn gezin blij om terug in België te zijn."

Komst van nieuwe linksachter

De terugkeer van De Bock, een halfjaar na zijn vertrek bij Club Brugge, is opvallend. "De coach wou dat ik vertrok, maar werd in juni zelf ontslagen. Onder Bielsa moest ik vorige maand in principe niet vertrekken, maar na de komst van een nieuwe linksachter vond ik het toch beter om uitgeleend te worden", gaat de Oost-Vlaming verder.

"Bielsa heeft enorm veel uitstraling, het is alsof hij het voetbal heeft uitgevonden. Van zijn visie en filosofie heb ik veel opgestoken. Leeds was een avontuur op zich en ik heb het gevoel dat ik een stukje volwassener terugkom."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Leeds United \\ KV Oostende
 
 
Reacties.