? Vanderhaeghe schat Bordeaux in: "Zou me alleen zorgen maken mocht Henry zelf meedoen"

22 augustus 2018 18:31

Yves Vanderhaeghe kon de helft van zijn analyse van Bordeaux, de tegenstander van donderdag in de Europa League, al in de prullenmand gooien nadat coach Poyet op non-actief gezet werd. Hij zag wel kwaliteiten bij de Fransen.

Hij erkent de slechte start van Bordeaux. "Als je nul op zes haalt met een team dat met argusogen bekeken wordt zoals Bordeaux, zijn dat voor mij enkel cijfers." Hij zag immers goeie dingen van de Fransen. "Het zijn spelers die heel wat talent hebben, alleen komen ze collectief wat tekort."

"Het is de reactie van de coach geweest die de crisis veroorzaakte. Ik vraag me af of dat nodig was." De vervangende coach zorgt er wel voor dat het analyseren wat moeilijker werd. "Er stonden tegen Toulouse al andere spelers op het veld." Volgens de Franse pers zou Thierry Henry kunnen overnemen, maar dat boezemt hem geen angst in. "Het zou iets anders zijn moest hij op het veld staan."

Wie er trainer is, maakt niet uit, wij moeten kwaliteit brengen -Yves Vanderhaeghe

"Voor ons mag zijn naam niet uitmaken (als Henry al komt). Wij moeten onze wedstrijd spelen en wie er dan trainer is, maakt niet uit. Wij moeten de kwaliteit op de mat brengen."

Bekijk hieronder de persconferentie van Yves Vanderhaeghe. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Europa League \\ KAA Gent \\ Bordeaux
 
 
 
Reacties.