Gemiste kans! AA Gent vergeet Bordeaux pijn te doen en trekt met slechte uitgangspositie naar Frankrijk

23 augustus 2018 22:37

AA Gent en Bordeaux hebben elkaar in bedwang gehouden in de Ghelamco Arena. De Buffalo's misten een pak kansen en dropen met een wrang gevoel af.

Bij Bordeaux mocht Samuel Kalu tegen zijn ex-club niet in de basis starten. Ook de zogezegde man in vorm Kamano startte niet. Nochtans moest hij gisteren aanschuiven voor de verplichte persbabbel. Die van Bordeaux strooiden dus al zand van voor de wedstrijd.

Missers Awoniyi

De eerste helft was alvast niet om over naar huis te schrijven. AA Gent had het beter van het balbezit, maar speelde in de beginfase een paar keer met vuur. Vooral bij Dompé en Rosted zat er best wel wat afval in het spel en ook Awoniyi kon niet overtuigen. Hij miste van zo'n vier meter en mocht blij zijn dat Yaremchuk al afgevlagd was voor buitenspel.

Rusten bij 0-0 en vooral weinig animo. Na de koffie kregen we dan toch wat beter spelpeil, vooral bij AA Gent. De Buffalo's drongen nog stevig aan, maar Dompé, Chakvetadze en opnieuw Awoniyi misten degelijke kansen. Kalu kreeg enkele minuten en ook de tijd voor Limbombe en David was met nog een kwartier te gaan aangebroken en de twee lieten zich meteen opmerken.

Costil moest meteen opletten bij pogingen van Limbombe, Yaremchuk en Chakvetadze, maar de kapitein van Bordeaux werd meer en meer de held. Zowel door zijn reddingen als zijn efficiënt tijdrekken. De Buffalo's kwamen er nog dicht bij via Odjidja, maar zijn knal trof de paal.

Bordeaux viel in de extra tijd nog met tien na een domme tweede gele kaart van Koundé. Hij zal er dus niet bij zijn. Toch liet AA Gent vooral een dikke kans op een goeie uitgangspositie liggen. De dik dertienduizend Gentse fans hadden er ook meer van verwacht, maar wat wél duidelijk was, is dat dit Bordeaux te pakken is.

Europa League \\ KAA Gent \\ Bordeaux
 
 
 
Reacties.