Mbokani keert terug naar de Jupiler Pro League en spreekt: "Hier mijn carrière altijd kunnen nieuw leven inblazen"

25 augustus 2018 22:50

De kogel is door de kerk: Dieumerci Mbokani keert terug naar de Jupiler Pro League. De transfervrije spits die jaren geleden indruk maakte bij Standard en Anderlecht kiest nu voor Antwerp.

Zaterdag heeft Dieumerci Mbokani (32) zijn handtekening gezet onder een éénjarig contract bij Antwerp FC. De Congolese spits speelde in het verleden nog voor Anderlecht en Standard en won zelfs de Gouden Schoen bij paars-wit, maar komt nu transfervrij over van Dynamo Kiev naar De Bosuil. 

"Ik ben blij dat ik kan terugkeren naar België", aldus Mbokani in een eerste reactie na de wedstrijd van Antwerp tegen Cercle Brugge. "Dat ik opnieuw met Luciano D'Onofrio en Laszlo Bölöni kan werken doet me enorm veel deugd."

Mbokani is nu meteen ook terug dichter bij zijn gezin en wil er binnen enkele weken staan voor The Great Old: "Ik ben ook een beetje een Belg", kon er een lachje af. "Ach, ik ben hier altijd goed geweest in België en ik kon mijn carrière hier altijd nieuw leven inblazen. Hopelijk kan dat nu ook opnieuw."

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Dinamo Kiev
 
 
 
Reacties.