Anderlecht verklaart deal met Joma en afscheid van Adidas: "Meest lucratieve kledingdeal ooit in België"

28 augustus 2018 11:59

De commotie rond de nieuwe kledingsponsor van Anderlecht zal nog wel een tijdje aanhouden onder de fans. Dat hadden ze bij paars-wit wel ingecalculeerd, maar het ging om een bedrag dat ze niet konden weigeren, zo zegt Luc Devroe.

Devroe wil wel één zaak opklaren: hij had niets te maken met de deal, ondanks dat Erwin Palmers - de grote baas van Joma België - één van zijn beste vrienden is. "Dat heeft er niets mee te maken. Het is het team van Matthijs (Keersebilck, hoofd van de commerciële dienst) dat die deal gesloten heeft. Ik heb daar totaal geen stem in."

Geen vriendjespolitiek, maar puur financieel benadrukt men bij Anderlecht. "Ik ken Joma uiteraard, ik draag het al 18 jaar in mijn vrije tijd. Ik weet perfect wat de kwaliteit is. Daar heb ik totaal geen schrik van", aldus Devroe. "Vraag het maar aan de wasdames bij de clubs die er mee werken..."

Gigantisch veel beter

Anderlecht keek al jaren jaloers naar teams als Ajax, waar ze een veelvoud kregen van hun kledingleveranciers. Adidas deed een voorstel confom de marktwaarde van Anderlecht, klinkt het daar. Joma ging daar (ruimschoots) over. "Als je morgen een voorstel krijgt en dat is gigantisch veel beter... Het is de beste deal die er ooit gesloten is in België."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.