Hoe zit het nu met 'doelmannenkwestie' bij KV Oostende?

28 augustus 2018 16:39

Bij KV Oostende werd William Dutoit na drie speeldagen onder de lat vervangen door nieuwkomer Fabrice Ondoa. Die doet het vooralsnog goed, maar toch is er nog geen reden tot paniek voor Dutoit.

Hugo Broos kende Fabrice Ondoa nog van bij de nationale ploeg van Kameroen en drukte door voor de nieuwe doelman, die wel niet helemaal klaar was bij de start van het seizoen en daarom de eerste weken op de bank bleef zitten.

Sinds speeldag 4 staat hij onder de lat, ook aankomend weekend zal dat zeker nog het geval zijn. Rest de vraag: wat daarna? "William kreeg de eerste drie wedstrijden zijn kans, nu Fabrice drie keer. Pas daarna zullen er conclusies getrokken worden", aldus coach Gert Verheyen.

Nog geen conclusies

Toch maakte de Kameroener al de nodige indrukken bij de Kustboys. Op hoge ballen toonde hij zich zowel tegen Kortrijk als tegen Zulte Waregem sterk en het leverde uiteindelijk ook een 6 op 6 op. Bovendien staat er een goede kop op. "De sfeer, het algemeen niveau, ... Dit is iets helemaal anders dan de Spaanse tweede klasse", blijft hij met de voetjes op de grond.

William Dutoit schermde al met Franse interesse in zijn persoon. Het zou de keuze van Verheyen makkelijker maken na de interlandbreak als hij zou vertrekken, want ook de Fransman viel niets te verwijten in de eerste drie wedstrijden. 

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ KV Oostende
 
 
Reacties.