De rechterhand van Devroe over zijn functie bij Anderlecht: "Ik ben de Excel-man"

28 augustus 2018 07:57

Anderlecht heeft met Luc Devroe een sportief manager die heel veel zelf wil doen. Maar toch heeft hij toegestemd om zich te laten aanvullen door een man die administratief heel wat sterker is: Johan Plancke, ook overgekomen van KV Oostende.

Eerst en vooral over zijn vertrek bij Oostende, waar toch wat geruchten mee gepaard gingen. Het zou niet geklikt hebben met Hugo Broos, hij voelde er zich niet gelukkig... Plancke geeft nu zelf zijn versie.

"Kijk, het was niet 100 procent mijn ding. Ik was met volle goesting gegaan, maar ik voelde vanaf het begin dat het niet was wat ik verwacht had. Mijn takenpakket was ten eerste veel ruimer dan eigenlijk afgesproken. De weg naar Oostende werd elke dag iets langer... En dan heb ik beslist te stoppen", aldus Plancke.

Het vertrek bij Oostende had niets te maken met Broos

"Pas op, ik doe graag veel verschillende dingen. Voor mij was het gevoelsmatig. Dat had niets met Hugo (Broos) te maken. Het had niets met de mensen te maken, wel met het gevoel. Luc ken ik al heel lang. We hadden een gesprek, dat was geen sollicitatie en hij gaf aan dat hij wel iemand kon gebruiken."

En nu knapt hij dus het vuile werk op voor Devroe. Al ziet Plancke dat zelf zo niet. "Ik ben nu ook de rechterhand, maar in een veel grotere structuur. Ik leer enorm veel bij. Ik ben van een éénmanszaak naar een KMO en nu naar een multinational gegaan in vier maanden."

De maand is voorbij gevlogen

Maar wat zijn die taken dan nu? "Ik sta Luc bij in de onderhandelingen, ik gebruik mijn netwerk, ik doe de administratieve taken (bijhouden van de selecties, wedstrijdpremies, excels...)... Dat is mijn ding, ik ben de Excel-man. Ik probeer Luc te ontlasten waar het kan. Dit is een heel ander gevoel dan bij Oostende. De maand is voorbij gevlogen. Soms kijk ik op mijn horloge en denk ik 'oei, het is al 18u'."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.