Waarom Wesley Moraes zo cruciaal is voor Club Brugge

28 augustus 2018 05:20

Club Brugge met of zonder Wesley, dat is een wereld van verschil. Kijk bijvoorbeeld naar het verschil in aanvallende slagkracht tijdens de laatste twee competitiematchen tegen Antwerp en Anderlecht. Is de bonkige Braziliaan van amper 21 jaar nu écht zo onmisbaar?

Ivan Leko twijfelde niet toen hij zaterdagmiddag uit het niets het nieuws kreeg dat de 'geschorste' Wesley toch zou mogen spelen. "Het was een totale verrassing. We hadden ons op een heel andere manier voorbereid. Wesley en Rezaei kenden amper elkaars naam", verklaarde de coach.

Het is bijna onmogelijk om hem te vervangen

Zijn ploegmaats merkten alvast duidelijk het verschil na de gewonnen topper tegen Anderlecht. Neem bijvoorbeeld Hans Vanaken, die floreerde achter Wesley.

"Toegegeven, het was een cadeautje. We wisten wel pas sinds zaterdag dat hij mocht spelen, maar hij heeft heel die tijd meegetraind. Een ‘klik’ moest hij dus niet maken. Bij mij zou dat ook geen verschil maken", verklaarde de matchwinnaar. "Gelukkig hebben we hem maar twee matchen moeten missen, want zo’n type speler is bijna onmogelijk te vervangen. Je kan de bal altijd aan hem kwijt."

Hij heeft eigenlijk geen echt zwakke punten

De lof kon niet groter worden. "Wesley is zo’n complete spits. Eigenlijk heeft hij geen echt zwakke punten. Hij heeft wel alles om een grote voetballer te worden."

Mooie woorden van Hans, waar kapitein Ruud Vormer alleen maar mee kon instemmen. "Wesley is iemand die je altijd kan gebruiken in de aanval. Hij heeft nu niet gescoord, maar hij was wel o zo sterk. Een gebrek aan matchritme heb ik er alvast niet aan gezien. Neem daar dan nog spitsen bij als Rezaei en Vossen, ja, die zijn allemaal fantastisch", zei hij in zijn sappig Nederlands accent.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge
 
 
Reacties.