Nicolas Lombaerts dan toch nog naar concurrent voor play-off 1? Waarom het géén prioriteit is

29 augustus 2018 11:43

Zulte Waregem zag Timothy Derijck in de laatste week van de transfermarkt nog naar KAA Gent vertrekken. Moet er dus nog iets bijkomen of niet?

Francky Dury toonde zich in het verleden al een paar keer kritisch over de transfermarkt in ons land. "Ik ben al langer voorstander om die transferperiodes te verkorten", aldus de oefenmeester van Essevee. "Misschien dat het voorbeeld van Engeland nu landen kan inspireren het ook te doen ..."

Essevee zag ondertussen met Timothy Derijck een sterkhouder vertrekken, in de wandelgangen klinkt ondertussen al de naam van Nicolas Lombaerts als eventuele opvolger. Die mag weg bij KV Oostende en zou zo een mooie opportuniteit zijn voor vele ploegen.

Lombaerts?

Lombaerts wil water bij de wijn doen en vooral in België blijven voetballen, maar een overstap naar Essevee is (nog) niet aan de orde. Dury wilde Derijck houden en zette daardoor de deur op een keur voor Johan Bjordal, nu is de meest logische oplossing dat die Noorse, ervaren rot gewoon blijft.

Voor Michaël Heylen wordt wél nog een oplossing gezocht, terwijl Bryan Verboom en Robert Mühren in Cypriotische en Nederlandse belangstelling staan. Zij mogen ook nog weg, net als Kingsley Madu - al sukkelt die met de adductoren, wat een transfer bemoeilijkt. "Ik wil naar een kern van 21-22 spelers gaan", hoopt Dury alle overbodige spelers weg te krijgen.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ KV Oostende
 
 
Reacties.