Na de krachtpatsers, nu de artiesten: Antwerp heeft alles in huis, Bölöni wacht de belangrijkste taak

30 augustus 2018 17:58

Vijf matchen: elf punten en amper één goal tegen. Antwerp heeft met zijn viriel spel een goeie seizoensstart genomen. Enig minpunt: ook slechts vier goals gemaakt. Maar daar werd deze week duchtig aan gewerkt. 

The Great Old teerde vorig seizoen ook op zijn ongekende fysieke présence, maar schoot in de eindspurt net te kort om play-off 1 te halen. Luciano D'Onofrio is nooit te oud om te leren en paste daar in de laatste week van de transfermercato een mouw aan. 

Garantie

Met alle respect voor de Bolingi's, Owusu's en andere Mendy's, maar geen van die centrumaanvallers staat garant voor een - pakweg - 15 goals per seizoen. Laten we zeggen dat Dieumerci Mbokani daar wel een quasi zekerheidje voor is. De Congolese spits is puur op klasse - al wachten we af na zo lang in het buitenland - een maat te groot voor de Belgische verdedigers.

Vandaag rondde Antwerp dan ook nog de transfers van Amara Baby en normaal gezien ook Lior Refaelov af. Tja, dan mag je stilaan van een sterke kern beginnen spreken. Als het achteraan volledig op slot zit en vooraan heb je jongens die het verschil kunnen maken, plus ook nog eens de aanvoer er naartoe... 

Kanttekening

Al willen we bij al dat transfergeweld ook een kanttekening maken. Laszlo Bölöni gaat zich ook moeten aanpassen. Hij moet niet verwachten van Mbokani dat die zich negentig minuten lang de pleuris uit het lijf gaat lopen zoals Bolingi doet. Of dat Refaelov straks matchen aftikt met 13 à 14 kilometer op de teller. 

Die twee moeten trouwens nog een serieuze conditionale achterstand wegwerken. En laat dat net het stokpaardje zijn van de Roemeense trainer: conditie en zo een tweetal keer door een muur kunnen lopen. Nee, daar zal hij compromissen moeten sluiten. Dat de negen anderen dat doen in functie, daar zal hij moeten naar streven. 

Daar tegenover staat dat er naast strijd ook nog iets anders op het programma zal staan in de arena, die de Bosuil sinds jaar en dag is: spektakel. De oude Mbokani was immers de meest dankbare spits om assists naar te strooien, gezien zijn atletisch vermogen en vernuft om de goal steeds te vinden. Maar kan Bölöni zich in die mate uit het keurslijf wringen?

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.