Ivan De Witte spreekt ambities uit voor match tegen Bordeaux: "Gaat over zes à zeven miljoen euro"

30 augustus 2018 11:00

Na de 0-0 uit de heenwedstrijd is het alle hens aan dek voor KAA Gent in Bordeaux. Scoren is de eerste boodschap, niet verliezen maakt de zaak compleet. Er staat veel op het spel in Zuid-Frankrijk.

In de thuiswedstrijd had Gent altijd moeten scoren om zo een betere uitgangspositie te hebben in Bordeaux, maar toch kan kwalificatie nog steeds. Het zou coach Yves Vanderhaeghe alvast fier maken moest het lukken. 

"Ook voor mij is het een uitdaging, niet iedere coach krijgt een club in handen waarmee hij Europa in kan", klinkt het op een persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd. "Het is de eerste keer dat ik zou kunnen doorstoten naar Europese poules met een ploeg bij de start van het seizoen."

Turbulentie

Voorzitter Ivan De Witte schetst in Het Laatste Nieuws het enorme belang van de wedstrijd: "Het gaat dan toch over een financiële incentive van zes à zeven miljoen euro. Maar het gaat er ook over om als club je plaats te vinden in Europa."

"Of kwalificatie rust zou geven? Die zal er sowieso komen, hoor. Die tien punten in de competitie zijn goud waard. We zullen nu vroeger controle hebben op de situatie dan vorig seizoen, al is er nu wat turbulentie."

Wat kan Gent in Bordeaux? Bij een overwinning van de Buffalo's kan u bij een storting van 50 euro via onze bonus tot 150 euro al meteen 625 euro meenemen!

Europa League \\ KAA Gent \\ Bordeaux
 
 
 
Reacties.