Brugse fans doen hun beklag: "Tenenkrullend en onaanvaardbaar om Europese tegenstanders straks op die manier te ontvangen"

02 september 2018 23:08

Club Brugge mag minstens drie schitterende stadions bezoeken na een aantrekkelijke loting in de Champions League, maar of hetzelfde geldt voor zijn tegenstanders? De blauw-zwarte fans verontschuldigen zich opvallend genoeg op voorhand voor de trip naar het Jan Breydelstadion.

Een deel van de Brugse supporters heeft zich verenigd onder de naam 'Taskforce 5 na 12' om de huidige staat van hun verouderde stadion aan te kaarten. Op de sociale media gaat een communiqué rond: 

We schrijven maart 2008: Stad Brugge geeft zijn fiat voor een nieuw stadion voor Club. Tien lange jaren al droomt elke Clubfan van een eigen voetbaltempel. Door procedureslagen, afgekeurde vergunningen, politiek gebakkelei en bezwaren van kleingeestige ondernemers met een groot ego is die droom stilaan een nachtmerrie aan ‘t worden.

Club, dé ambassadeur bij uitstek van de stad Brugge speelt anno 2018 nog steeds in een volledig gedemodeerd stadion: overal betonrot, niet te harden rioolstank, verstopte toiletten, kapotte water- en electriciteitsleidingen, waterlekken, kletsnatte fans bij de minste plensbui.

Tenenkrullend en onaanvaardbaar dat de Belgische kampioen op die manier straks de top van het Europese voetbal moet ontvangen. Club, zijn hondstrouw blauwzwart legioen, de fans van onze toekomstige Europese tegenstanders en België als voetballand verdienen beter. Hoog tijd voor ons land om een infrastructurele inhaalbeweging te maken.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Ligue 1 \\ La Liga \\ Champions League \\ Club Brugge \\ Monaco \\ Borussia Dortmund \\ Atlético Madrid
 
 
Reacties.