Filip Joos: "Trebel zou Vormer of Vanaken nooit uit de ploeg spelen"

03 september 2018 23:18

Adrien Trebel is de zondebok na de 1 op 6 van Anderlecht. De kapitein kwam niet uit de verf tegen Club Brugge en Antwerp en dat levert hem een hoop kritiek op. In Extra Time kwam zijn huidige vorm ook ter sprake.

Trebel verdient een torenhoog loon sinds zijn contractvernieuwing en daarom vindt Jan Mulder dat hij maar met de kritiek moet kunnen omgaan. "Het is echt buitensporig veel geld. Dat een Belgische club dat betaalt, is wel heel straf."

Filip Joos legde de verklaring minder bij Trebel en meer bij het systeem van Vanhaezebrouck. "Als je hem nu neersabelt, verwacht je van hem wat hij niet is. Hij is geen tien en Anderlecht speelt ook niet met een tien."

"Kijk naar Club Brugge", trok de analist het parallel. "Vormer en Vanaken staan daar samen heel hoog en heel de ploeg domineert dicht tegen de goal van de tegenstander. Trebel zou Vormer of Vanaken daar nooit uit de ploeg spelen", meent Joos.

"Kan Anderlecht zich wel twee spitsen permitteren als ze zo maar een halfuur kunnen pressen? Misschien moet Vanhaezebrouck toch beter zijn systeem veranderen voor de lange termijn."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge
 
 
Reacties.