"Nonchalance en misschien wat arrogantie nekken Standard"

03 september 2018 19:15

Standard keerde met lege handen terug uit Eupen. Hoewel de troepen van Michel Preud'homme tot de 85e minuut tegen een overwinning aankeken, boog Eupen de wedstrijd in het slotfase helemaal om. De supporters waren achteraf niet te spreken over de mentaliteit van de spelers.

“Deze ploeg kan blijkbaar van iedereen verliezen”, vertelt Peter Vandenbempt aan Sporza. “Standard liet toe dat Eupen mocht doordrukken in het laatste halfuur, door nonchalance en misschien wat arrogantie. Dat is vreemd, kan je denken, want karakter en mentale weerbaarheid waren de kracht van Standard vorig seizoen onder Sa Pinto."

11 op 18

"Ook dit seizoen heeft Standard op mentaliteit al een paar keer een resultaat geforceerd, zoals tegen Ajax of STVV bijvoorbeeld. Maar dat komt blijkbaar pas boven als de ploeg met de rug tegen de muur staat.”

“Michel Preud’homme weet ook dat een 11 op 18 eigenlijk te weinig is in een periode zonder Europese belasting en tegen tegenstanders als Eupen, STVV en Waasland-Beveren. 5 punten achter op Club was nergens voor nodig, zeker niet met wat er nog komt: Charleroi, Anderlecht, Club en Europees voetbal.”

Brent DB

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
Reacties.