Analist ziet waar probleem ligt bij Standard: "Iemand als Laifis pikt dat snel op, iemand als Luyindama niet"

04 september 2018 07:25

Michel Preud'homme was niet te spreken over de mentaliteit van zijn spelers in Eupen. Van drie punten in de zak ging het in de slotfase naar met nul punten naar huis. Een probleem dat zich eveneens situeert op tactisch vlak, meent analist Alex Teklak.

Michel Preud'homme is op dat gebied immers veel meereisender dan Ricardo Sa Pinto. MPH wil voetbal spelen en niet enkel winnen op grinta. "Kijk: de filosofie is inderdaad veranderd. Standard wil de bal hebben, bouwt op van achteruit", analyseert Teklak in HLN.

"Sommige jongens hebben tijd nodig om zich aan te passen aan die nieuwe manier van werken. Onder Sá Pinto werd er gevoetbald op grinta, vanuit een zekere teamspirit. Het spel was - en dat is geen verwijt - minimalistisch."

Geen tactische achtergrond

Preud'homme en Emilio Ferrera leggen echter de nadruk op looplijnen, druk zetten en een verzorgde opbouw. "Preud'homme maakt de transitie naar voetbal waar je moet nadenken. Iemand als Laifis pikt dat snel op, iemand als Luyindama niet. Hij heeft die tactische 'background' wellicht niet meegekregen bij TP Mazembe. Dat maakt het moeilijker voor Preud'homme en Ferrera."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
Reacties.