Refaelov en Mbokani weten wat hen te wachten staat: "Lopen, lopen en nog eens lopen"

04 september 2018 08:35

Had u het anders verwacht? Terwijl veel eersteklassers van de interlandbreak gebruik maken om hun spelers wat op adem te laten komen, staat er bij Antwerp heel wat fysiek werk op het programma. Vooral de nieuwkomers mogen hun loopschoenen vanonder het stof halen.

Fysiektrainer Peter Catteeuw is verantwoordelijk voor de uitmuntende conditie van de Antwerp-spelers. En nu moet hij er nog een paar in vorm krijgen. Lior Refaelov, Dieumerci Mbokani en Omar Govea mogen zich aan iets verwachten. 

"De meesten hebben de voorbereiding bij hun club gemist en trainden enkel ­individueel met een personal coach", vertelt Catteeuw in GvA. "Je kent die filmpjes op sociale media wel. Dat ziet er allemaal heel mooi uit die intervaloefeningen in de fitness, maar qua uithouding stelt dat natuurlijk niets voor."

Versnelde fysieke voorbereiding

En Bölöni wil topfitte spelers. Een masterclass conditie opbouwen dus... “Daardoor ontbreekt bij dergelijke ­spelers de basis. Er zit dan weinig ­anders op dan op volume te trainen. Dat betekent lopen, lopen en nog eens lopen. Maar zelfs dan nog blijft zo'n late transfer een risico. Tegen de winterstop zitten die jongens op hun tandvlees en tegen blessures aan. Ook de versnelde ­fysieke voorbereiding houdt risico's op blessures in. Dat is elk jaar zo."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.