Dan toch nog schorsing voor Wesley, Carcela en co? Het bondsparket volgt Coucke

04 september 2018 06:06

Vandaag staat de indicatieve tabel op het discussieprogramma van de Pro League. Maar los daarvan is er nog steeds geen duidelijkheid over de reeds uitgesproken straffen voor Wesley, Ocansey, Brogno en Carcela. De kans is immers groot dat die toch nog (een deel) moeten uitzitten.

Het Bondsparket gaat immers in evocatie tegen de volledige vrijspraak van de eerder uitgesproken straffen, weet Het Nieuwsblad. In evocatie zal de indicatieve tabel en de twijfels errond weer bekeken worden.

Indien ze bij evocatie het Bondsparket volgen, moeten de vier zaken opnieuw voor de Geschillencommissie komen en zal het Bondsparket aanhalen dat er andere reglementen van toepassingen zijn die schorsing verantwoorden.

Dat betekent dat Wesley nog vier speeldagen zou moeten uitzitten, Carcela twee. Het werd ook al aangehaald door Marc Coucke in een tweet: “Hopelijk evocatie van het parket tegen de vier vrijspraken, zodat elkeen een correct vonnis krijgt.” Daar keken ze bij de voetbalbond wel raar van op, want de voorzitter van Anderlecht is ook de voorzitter van de Pro League.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Standard
 
 
Reacties.