Vader Vanaken heeft één raad voor kritikasters van zijn zoon: "Kijk naar de voeten, niet naar de grootte"

04 september 2018 06:21

Hans Vanaken beleeft vandaag zijn eerste werkdag als Belgisch international. Eindelijk! Het leek alsof de 26-jarige middenvelder van Club Brugge nooit zijn kans zou krijgen. Maar sinds vorig seizoen heeft hij alle twijfelaars op zijn hand gekregen.

Vanaken moest immers steeds afrekenen met de kritiek dat hij te traag was. "Altijd maar weer dat", zucht vader Vital Vanaken in Het Nieuwsblad. "Ik zeg je: iemand die 1m94 groot is, loopt nu eenmaal anders dan iemand die niet groter is dan 1m60."

"Daar kun je gewoon niets aan doen. Je moet maar eens de statistieken opvragen bij Club Brugge. Hans behoort er al drie jaar tot de spelers die het meeste afstand afleggen en die het snelst lopen. Mijn advies is dan ook: kijk niet naar iemands grootte, maar kijk naar iemands voeten."

Geen wraak

Maar de nuchtere Vanaken - meegekregen van thuis - ziet zijn selectie niet als revanche. "Hans zelf is niet slecht bezig, nee. Dat hij nu geselecteerd werd voor de Rode Duivels is daar het mooiste bewijs van. Wraak voor die keren dat hij werd afgeschreven? Neen, zo zie ik het niet. Gelukkig."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.