Chinezen naar België halen, een goed plan? "De beste spelers staan niet te springen"

05 september 2018 07:28

Standard heeft met Hao Zhang de eerste Chinees ooit in de clubgeschiedenis binnengehaald. Maar moeten we die transfer rangschikken in de categorie van potentieel talent of marketingtruc? Cédrique Tulleners, assistent-trainer bij de Chinese tweedeklasser Sichuan Jiuniu, geeft antwoord.

Volgens Tulleners is het quasi onmogelijk dat Zhang een snelle toekomst heeft bij de Rouches. "Ik verwacht niet dat we hem daar meteen zien spelen”, zegt Tulleners in HBvL. "Door het goede EK en WK associeert men hier België met voetbal, maar niemand die hier de Belgische clubs kent."

Het staat in China nog allemaal in zijn kinderschoenen. "Als de Belgische clubs hier actief willen zijn en inspelen op de markt hier dan moeten ze met een goed plan komen. Sportief gezien zijn hier wel spelers met potentieel voor Belgische clubs."

"Alleen staan de beste spelers vaak niet te springen om naar Europa te gaan. De spelerslonen liggen zeer hoog in China, bovendien zijn die jongens hier sterren. Ik vrees dat de echt goede Chinese spelers te duur zijn voor Belgische clubs. De spelers die nu naar Europa gaan, zijn vaak jonge gasten die na een jaar hopen terug te keren om op een hoger niveau te spelen."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
Reacties.