Waarom Thibault Vlietinck de voorkeur krijgt op Ivan Tomecak in de Champions League-campagne van Club Brugge

05 september 2018 20:24

Club Brugge-coach Ivan Leko heeft zijn selectie voor de Champions League bekendgemaakt met toch een opvallende wissel op de rechterflank. Ivan Tomecak mag niet meedoen, jeugdproduct Thibault Vlietinck krijgt de voorkeur.

Waarom niet Tomecak?

Tomecak begon nog aan het seizoen als basisspeler, maar de sterke invalbeurt van Cools in Moeskroen deed hem eigenlijk de das om. De Kroaat moest plaats ruimen en viel de laatste twee wedstrijden naast de selectie. Club Brugge is nu zelfs van plan om zijn contract te ontbinden, een glasheldere boodschap.

Voor het systeem van Leko was hij dan ook niet echt gemaakt. Tomecak is van nature een verdediger en was vooral aanvallend niet voldoende gewapend om een hele flank voor zijn rekening te maken. Zeker als je de vergelijking maakt met de linkerflank van ontdekking Danjuma is het contrast wel heel groot.

Waarom wel Vlietinck?

Zijn vervanger in de selectie is jeugdproduct Thibault Vlietinck. Hij kwam de vorige twee seizoenen in totaal zes wedstrijden in actie, dit seizoen zelfs nog geen minuut. De 21-jarige winger heeft echter meer het profiel dat in het huidige systeem past en bovendien zet Leko graag in op de jeugd. Baiye en Openda hebben dat ook al mogen ondervinden. De nood aan rotatie kan zeker in zijn voordeel uitdraaien.

Keuze genoeg

De selectie van Vlietinck is wel met een asterisk, want het is nog lang geen garantie op speelkansen. Diatta is in principe de eerste keuze op rechts, maar hij is nog niet volledig fit en kan pas later aansluiten. Tot dan kan Cools zijn plaats innemen of zelfs Dennis zoals hij de vorige wedstrijden al bewees.

Al moet Leko er natuurlijk ook rekening mee houden dat zijn ploeg tegen kleppers als Atlético, Dortmund en Monaco niet zo dominant zal kunnen spelen als ze gewend zijn. In dat geval is een verdedigend sterkere speler op de flank wellicht aangewezen.

De selectie

Doelmannen: Karlo Letica; Ethan Horvath   

Verdedigers: Luan Peres; Benoit Poulain; Matej Mitrovic; Dion Cools; Stefano Denswil; Saulo Decarli; Brandon Mechele; Clinton Mata

Middenvelders: Sofyan Amrabat; Krépin Diatta; Siebe Schrijvers; Marvelous Nakamba; Thibault Vlietinck; Hans Vanaken; Ruud Vormer; Mats Rits; Arnaut Groeneveld

Aanvallers: Wesley Moraes; Jelle Vossen; Kaveh Rezaei; Emmanuel Bonaventure Dennis.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.