U21 klaren de klus snel in Malta en blijven op koers voor EK: met goals van quasi alle aanvallers

07 september 2018 18:51

De jongens van Johan Walem blijven op koers voor het EK. In Malta konden ze zich absoluut geen misstap veroorloven, maar ze maakten de klus al snel af. Ervaren jongens als Dimata en Schrijvers zorgden al snel voor zekerheid over winst.

Het moeilijkste zou zijn die eerste goal maken, had Johan Walem vooraf te vertellen. Wel, na tien minuten hing het leer al tegen de netten. Anderlecht-spits Nany Dimata rondde perfect af. En nog geen tien minuten later was het al 0-2 dankzij Club Brugge-aanvaller en kapitein Siebe Schrijvers.

Match gespeeld eigenlijk, want Malta stelde aanvallend amper iets voor. Het bijzonder ervaren elftal van Walem haalde de voet van de gaspedaal. In de basis stonden een paar honderd matchen eersteklassevoetbal.

Onder meer ook Dodi Lukebakio (Düsseldorf), die de derde goal na de pauze voor zijn rekening nam. Leya Iseka (Toulouse) diepte de score nog verder uit. De aanvaller stond nog maar zes minuten op het veld. Saelemaekers mocht zijn debuut nog maken in de slotfase. Dinsdag spelen de jonge Duivels in en tegen Hongarije.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Bundesliga \\ Ligue 1 \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Toulouse \\ Fortuna Düsseldorf
 
 
Reacties.