Bob Peeters brengt Westerlo aan de leiding en geeft het 'geheim' van 1B

08 september 2018 23:38

De echte durvers? Dat zijn de voetbalfans die tegenwoordig nog een pronostiek zetten op wedstrijden in 1B. Na de thuiszege tegen Tubeke is Westerlo na vijf speeldagen immers de onverwachte primus van de klas.

"Voor de wedstrijd had ik het nog gezegd: 'dit wordt een moeilijkere wedstrijd dan tegen Leuven'. Tubeke is echt een onderschatte ploeg", begon Bob Peeters op zijn persbabbel. Na een lastige eerste helft kon Westerlo in de tweede helft wel het verschil maken.

"De ploeg die het openingsdoelpunt maakt, wint in deze competitie 90% van de matchen - Bob Peeters

"De ploeg die het openingsdoelpunt maakt, wint in deze competitie 90% van de matchen", sprak Peeters. Toch werd het nog spannend na een late aansluitingstreffer. "We maken er zelfs van twee, maar dan maken we het onszelf nog moeilijk. Iedereen zat bij ons op de bank met een hartslag aan 200 per uur."

Nieuwe status

Eind goed, al goed. Nu staat Westerlo zelfs op kop. "Dat is knap, zeker wetende van waar we komen. We weten ook dat de tegenstanders voortaan anders tegen ons zullen spelen. Daar moeten we dan maar een oplossing voor vinden. En vooral heel nuchter blijven." Volgende week is er de 'topper' tegen Lommel.

1e klasse B \\ Westerlo \\ Tubeke
 
 
 
Reacties.