Vergeet dat hij twijfelde, Kompany gaat door: "We willen meer!"

08 september 2018 08:58

Hij heeft getwijfeld of hij zou doorgaan, maar na de bronzen medaille op het WK en het bijhorend feest op de Grote Markt is er geen enkele twijfel meer: Vincent Kompany blijft international. Want hij voelt dat er met deze groep nog meer te rapen is.

Kompany voelt dat er met deze groep prijzen te rapen zijn. "Zekerheid heb je daarover niet - da's het mooie aan voetbal. Maar ik hoop dat die bronzen medaille op het WK niet onze climax is. Als we het verdienen, zullen we nog meer behalen. En anders stranden we wel elders.Maar wie niet probeert, kan het nooit weten", zegt hij in HLN

De twijfels zijn uitgebannen. "Je hebt altijd van die doemscenario's in je hoofd, waarbij je denkt: 'Hoe ga ik me over twee jaar voelen?' Maar ik sta hier nu en voel me gewoon top. Als dat het geval is, moet je gewoon doorgaan. Zeker in deze ploeg. Het is leuk spelen met zulke jongens. En niemand houdt op als het leuk is."

Geen rust

De sfeer in de groep heeft daar veel mee te maken. "We beschouwen die halve finale op het WK niet als het einde, maar als een stap. Dat hebben we tegen Schotland ook bewezen. We zijn niet naar hier gekomen om uit te rusten. We hebben een doel. Achterover leunen omdat we derde zijn geëindigd in Rusland, zal ons niet helpen. We willen meer."

Johan Walckiers

België \\ Schotland
 
 
Reacties.