Bewogen vertrek van Mathias Bossaerts bij KV Oostende: "Ik zei hem dat hij de mooie kanten van het profvoetbal - leuk gekleed zijn, een goed leven - even moest vergeten"

09 september 2018 17:58

Mathias Bossaerts ruilde deze zomer KV Oostende in voor het Nederlandse NEC Nijmegen. Het avontuur bij de Kustboys werd niet wat hij er zelf van had verwacht.

Al snel na de aanstelling van Gert Verheyen werd duidelijk dat Bossaerts niet langer in de Oostendse plannen paste. "Mathias werd hier goed betaald, zonder dat hij een grootverdiener was, en hij heeft zijn kansen gekregen, maar zijn carrière was aan het doodbloeden", vertelt sportief directeur Hugo Broos in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik zei hem dat hij de mooie kanten van het profvoetbal – leuk gekleed zijn, een goed leven – even moest vergeten en vooral moest presteren. Hij kon zijn contract uitdoen en dan een nieuwe ploeg zoeken, maar dat zou moeilijk worden."

Bossaerts trok uiteindelijk naar Nederland. "Er was nu al weinig interesse. NEC en Nijmegen zijn misschien niet de club of stad van zijn dromen, maar dat moest hij opzij zetten. Ik hoop echt dat hij daar zal slagen."

Jupiler Pro League \\ NEC \\ Roda JC Kerkrade \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.