"Ik heb Brugge verlaten omdat ik moe was, ik wou rust na veertig jaar voetbal"

09 september 2018 09:14

Na een sabbatjaar ging Michel Preud'homme opnieuw aan de slag. De topcoach maakte Club Brugge in het voorjaar van 2016 kampioen en wil nu ook met Standard opnieuw successen boeken.

Preud'homme ging er een tijdje tussenuit, maar overwoog hij ook écht uit de voetbalwereld te stappen? "Ja. Ik heb Brugge verlaten omdat ik moe was. Ik wou rust na veertig jaar voetbal. Ik weet nu dat ik gelukkig kan zijn zonder voetbal. Ook mijn omgeving zag dat. Mijn vriendin en mijn zoon dachten zelfs dat ik neen zou zeggen tegen Standard", vertelt de oefenmeester in de De Zondag.

Toch ging MPH op het Luikse aanbod in. "Ik wou later geen spijt hebben. Je kan geen drie jaar wachten. Wou ik nog terugkeren in het voetbal, dan was nú het moment."

"De passie is te groot"

Preudhomme had bijzonder veel zin om in een nieuw avontuur te stappen. "Standard bood me een prachtig project aan op lange termijn. Dat heeft me over de streep getrokken. (zwijgt even) Ik was wellicht nog niet klaar om te stoppen. De passie is te groot. Dat heb ik ook geleerd. Ik zag er fysiek wel beter uit, ik was minder moe, maar ik had ook minder energie. Ik zou misschien zelfs sneller oud geworden zijn zonder voetbal."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Standard
 
 
Reacties.