Terwijl de Rode Duivels het WK voorbereidden, sliepen de Red Flames met drie op één kamer: "Daar had de Engelse pers nogal een schandaal van gemaakt!"

09 september 2018 12:18

Met Tessa Wullaert voetbalt voortaan nog een derde Belg bij Manchester City. De Red Flame ruilde VfL Wolfsburg in voor The Citizens en merkt het verschil van aanpak ten opzichte van België.

Niet alleen op sportief vlak zijn er grote verschillen tussen België en Engeland, ook wat betreft de benadering. "Het respect voor het vrouwenvoetbal is hier echt veel groter dan bij ons", vertelt Wullaert in Het Nieuwsblad.

Andere beleving

"Onze competitiematchen spelen we voor minstens tweeduizend toeschouwers, de Champions League-matchen voor het dubbele. Toen ik hier vertelde dat de Red Flames tijdens de voorbereiding van het WK van de mannen in Tubeke met drie op één kamer moesten slapen, vielen ze achterover van verontwaardiging. Daar had de Engelse pers nogal een schandaal van gemaakt!"

Het vrouwenvoetbal leeft in Engeland veel meer dan in België. Zo brengt de BBC iedere speeldag de samenvattingen van Women's Super League op de buis.

Diederik Geypen

België
 
 
Reacties.