Degryse uit zijn twijfels bij Anderlecht: "Ze missen iemand die het verschil kan maken"

11 september 2018 21:52

Anderlecht speelt komend weekend in Genk. Een goeie test voor beide ploegen, vindt analist Marc Degryse. Voor de Limburgers heeft hij heel veel lof, bij Anderlecht heeft hij toch zijn bedenkingen. Hij mist een creatieve speler.

Genk rolt door de Belgische en de Europese competitie met mooi spel. "Anderlecht toont niet dezelfde regulariteit", aldus Degryse in Foot/Sport Magazine. "Soms zijn ze goed, maar op andere momenten laat het veel te wensen over. Voor mij is de verklaring de afwezigheid van een echte technische patron."

"Je hebt Trebel, die nu nog meer verantwoordelijkheid op zijn schouders krijgt na zijn contractverbetering. Trebel is een steunpilaar van de ploeg, maar het is ook een jongen die zich in dienst stelt van de anderen", ziet Degryse. 

Wie van de drie?

Ook de fans wilden graag een spelmaker, een flitsenspeler. "Er ontbreekt een jongen die het spel kan maken en die af en toe een flits in huis heeft om het verschil te maken. Dat profiel blijft Vanhaezebrouck zoeken. Maar wie? Musona kon het bij Oostende, Morioka bij Waasland-Beveren en Gerkens kan daar ook spelen. Maar het zijn ook drie spelers die nog niet het niveau van Anderlecht haalden."

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.