Nieuwkomer in 1B legt zijn doelen uit na uitleenbeurt vanuit 1A

11 september 2018 18:40

De kop is eraf voor Roeselare. Tegen uitgerekend Beerschot-Wilrijk zorgde het voor de eerste driepunter van het seizoen. Met dank ook onder meer aan nieuwkomer Willy Semedo, die heel recent overkwam van Charleroi op huurbasis.

"Ik ben blij dat we meteen een zege kunnen behalen en zeker voor eigen huis", aldus Semedo na de eerste driepunter voor de West-Vlamingen in 1B. "Van het collectieve ben ik zeker tevreden, omdat we winnen. We speelden met veel pressing en bleven goed in blok."

Zelf heeft Semedo nog werk naar eigen zeggen: "Ik heb hard gewerk, maar ik wil nog beter worden in ieder geval. Ik ben hier om dit seizoen mezelf beter te maken, door veel te spelen. Dat is ook mijn doel bij Roeselare: heel veel minuten maken om in een aanvallend en goed team mooie dingen neer te zetten en de club te helpen bij het realiseren van hun doelstellingen."

Er is nog progressie mogelijk

De aanpassing naar West-Vlaanderen lukt voorlopig goed voor de Franse linksbuiten: "Ik zit voorlopig nog op hotel, maar het is de bedoeling om snel iets te vinden in de buurt voor dit seizoen. Het is hier wel een beetje een andere manier van werken en trainen dan bij Charleroi, maar het is goed om eens iets anders te zien."

Ook coach Jordi Condom was overigens blij met de wedstrijd van zijn ploeg: "We hebben wat bijgestuurd en hebben het tactisch goed aangepakt. Er is veel concurrentie en we hebben goede spelers op de bank zitten ook. Er is opluchting dat we onze eerste zege pakken, maar we hebben in sommige matchen al meer laten zien én er is nog progressie mogelijk."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Charleroi \\ Roeselare
 
 
Reacties.