Club Brugge legt eerste steen... Verhaeghe zou er graag ook een tweede leggen: "Drie jaar geleden een idee, nu al in orde"

12 september 2018 17:41

Lachende gezichten in Westkapelle woensdagnamiddag. Vooral bij Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe, die de eerste steen van het nieuwe blauw-zwarte oefencomplex kon leggen. Al wil hij ook graag snel die van het nieuwe stadion leggen. Maar dat sleept aan.

De eerste steen van het 'Belfius Basecamp' ligt er. Het complex gaat een indoor sporthal,  ruimte voor de A-kern, beloften en contractspelers, slaapkamers, een revalidatiebad en een restaurant bevatten. Het kost zo'n 13 miljoen en zal normaal gezien begin volgend seizoen af zijn.

Voorzitter Bart Verhaeghe was blij met de medewerking van de gemeente Knokke-Heist. "Drie jaar geleden lag dit idee voor het eerst op tafel, nu kunnen we er al aan beginnen", noteerde Het Nieuwsblad. "Ik wil hen bedanken voor hun professionaliteit, dat ze er alles aan gedaan hebben om het rond te krijgen."

Ook toch wel een sneer naar de Vlaamse overheid, waar het dossier rond het nieuwe stadion maar blijft aanslepen. Dat dossier zit nu bij de procureur van de Raad van State. De onteigening van de privégronden loopt immers niet van een leien dakje.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.