Coach van het Jaar Ivan Leko: "Mijn referentiematch? De 5-0 tegen Anderlecht"

12 september 2018 18:41

Ivan Leko werd door de journalisten en lezers van Voetbalkrant.com verkozen tot Coach van het Jaar, de Kroaat pakte in zijn eerste seizoen bij Club Brugge meteen de titel en blikt daar uiteraard tevreden op terug.

"Ik ben trots, hier in België hebben we goeie trainers? het is dan ook een eer dat de technische staf van Club Brugge verkozen werd als de beste vorig seizoen. Ik zie deze prijs ook als één voor het hele team. Ik ben blij dat de lezers dat beloond hebben."

In zijn eerste seizoen pakte hij de landstitel, werd hij Coach van het Jaar bij de Pro League en nu ook bij Voetbalkrant.com en Walfoot.be. "Het belangrijkste was uiteraard de titel. We hebben heel hard gewerkt en hebben daar de resultaten van gezien."

De kampioensmatch op Standard, zoiets vergeet je nooit -Ivan Leko

Hij pikt er voor ons ook nog zijn referentiewedstrijd uit. "Zeker de 5-0 tegen Anderlecht thuis, dat was historisch. Als tweede kies ik voor de wedstrijd op Standard waar we kampioen werden. Zoiets vergeet je nooit." Hij kon het grootste deel van zijn kampioenenploeg behouden. Zeker op het middenveld was dat belangrijk. "Ik ben heel tevreden dat Hans Vanaken en Ruud Vormer hier nog zijn. Het middenveld is het hart van de ploeg."

"Hopelijk kan die titel dit jaar opnieuw en doen we het goed in de Champions League. De Champions League is een grote uitdaging en een topprioriteit voor onze hele ploeg." Tot slot wou Leko ook nog al wie op hem stemde bedanken. "Ik wil de lezers bedanken en ik beloof dat ik elke dag beter probeer te worden om jullie nog meer goeie matchen te schenken."

Sander De Graeve - Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.