Nieuw stadion Club Brugge? Bouw alweer met een jaar uitgesteld

12 september 2018 07:09

Iedereen weet wel hoe moeilijk het is om in België een nieuwe voetbaltempel te bouwen. AA Gent lijkt de enige die daarin slaagt. Bij Club Brugge hebben ze grootse plannen, maar het dossier heeft alweer vertraging opgelopen.

Een jaar geleden gaf de Vlaamse overheid zijn fiat aan Club om een nieuw stadion te bouwen aan de Blankenbergse Steenweg. Maar sindsdien is er geen stap meer vooruit gezet in het dossier. 

De percelen die onteigend moeten worden om de bouw te realiseren zijn in handen van een paar projectonwikkelaars en milieuverenigingen. En die gingen in beroep bij de Raad van State. Maar dat verslag laat op zich wachten, mogelijk tot juni 2019 zelfs, weet Het Nieuwsblad.

Protest

"Dit duurt veel te lang", erkent de Brugse schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V). Maar het dossier gaat niet alleen over een stadion, het gaat ook over de ontwikkeling van bedrijventerreinen en over de bescherming van een natuurgebied."

De supporters zijn het alvast beu en een groep van hen wil vrijdag tijdens de thuiswedstrijd tegen Lokeren protesteren tegen de gang van zaken.

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.