Eindelijk opnieuw international: het lange pad van Sinan Bolat

12 september 2018 21:03

Sinan Bolat is eindelijk de nummer één bij Turkije. Hij mocht alvast starten in de Nations League-wedstrijd in en tegen Zweden. Die werd door de Turken spectaculair gewonnen aan het slot. Het duurde erg lang eer Bolat zich terug in de nationale ploeg knokte.

Sinan Bolat was één van de beste jonge doelmannen in ons land toen hij doorbrak bij Standard. Iedereen kan zich nog de beelden van zijn doelpunt in de Champions League tegen AZ voor de geest halen.

De Nederlandse commentator gaf destijds aan dat Bolat beter zou stoppen op een hoogtepunt en voor velen leek dat iets later ook het geval. Drie jaar later speelde hij geen minuut voor Standard en trok hij naar Porto. Daar kende hij enkele onsuccesvolle uitleenbeurten en verdween hij uit beeld.

Hij speelde toen eerder niet dan wel en passeerde bij Galatasaray, Kayserispor, Club Brugge, Nacional en Arouca. Het was Antwerp dat hem opnieuw opviste.

Geblokkeerd door Volkan

Bij de nationale ploeg kreeg Volkan Demirel de voorkeur op Bolat. In 2013, het jaar waarop Bolat niet speelde bij Standard, verdween hij ook uit de nationale ploeg. Pas vijf jaar later mocht hij opnieuw zijn terugkeer vieren. Een lange weg, maar de doelman lijkt alvast vertrokken voor een succesvolle periode.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Turkije
 
 
Reacties.