De Sutter ziet dat het voetbal veranderd is: "Voor mij valt het mee, maar ik ken jonge gasten duizenden kilometers van huis..."

12 september 2018 06:52

Tom De Sutter liet op de laatste dag van de transfermarkt zijn contract bij Sporting Lokeren ontbinden. Daar wilden ze al langer van hem af: te duur en geen prestaties, klonk het bij de Wase club. Harde woorden, maar het is ook een harde wereld geworden, beseft de spits.

De Sutter is één van de vele spelers die niet aan de bak komt. Hij heeft wel zijn bezigheden zoals padel en zijn familie. "Voor mij valt het dus wel mee. Maar er zijn veel buitenlandse voetballers die in net hetzelfde straatje zitten", doet hij zijn verhaal in HLN.

"Jonge gasten, duizenden kilometers van huis, die alléén in de B-kern moeten meetrainen. Bij Lokeren alleen al ken ik een paar jongens in die situatie. Da's keihard. Ik kan me niet voorstellen dat dat tien jaar geleden zo 'gewoon' was als nu. Een voetballer is een wegwerpproduct geworden, of toch bijna."

Door een poort afscheid nemen

De Sutter wil het voetbal wel niet afbreken. "Zelfs al is er een vuile kant aan het voetbal, het blijft de mooiste job van de wereld. Ik ben echt nog niet klaar om dat op te geven. Ik wil graag nog twee jaar voetballen. Om op die manier op een mooie manier te stoppen. Dat wordt misschien geen afscheid door de 'grote poort', zoals ze zeggen. Maar het zal wel door een poort zijn, in plaats van stilletjes te verdwijnen."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.