Antwerp relativeert mager percentage van 28% Belgen in de kern: "Vorig seizoen op dat vlak nog de derde beste ploeg in eerste klasse"

13 september 2018 09:55

Met KV Oostende heeft slechts één club in de Jupiler Pro League meer Belgen dan buitenlanders in de hoofdmacht rondlopen. Een schrijnende situatie in onze hoogste voetbalklasse.

KV Oostende ging dit seizoen met 13 Belgen aan de slag op een totaal van 24 kernspelers. (Lees hier meer over de Oostendse aanpak) Eupen is met amper acht Belgen in een kern van dertig man de slechtste leerling van de klas.

Ook Antwerp doet het met 8 Belgen op 25 kernspelers (28%) niet te best. De Great Old laat enkel de Oostkantonners achter zich. Sportief manager Sven Jaecques relativeert in Het Nieuwsblad. "Bolat en Owusu hebben de dubbele en dus ook Belgische nationaliteit. Opare en Refaelov zijn voetbal-Belgen. Vorig seizoen waren we op het vlak van effectieve speelminuten voor Belgen de derde beste ploeg in eerste klasse."

Zelf Belgen opleiden

Toch moet de oudste club van het land beter kunnen, vindt Jaecques. "Vergeet niet dat het huidige Antwerp nog maar twee jaar bestaat. Dan is het normaal dat er meer buitenlanders zijn aangetrokken. De kwaliteit die we de voorbije jaren haalden in het buitenland, vinden we voor die prijs niet in België."

"Onze academie zijn we nu pas volop aan het opbouwen. Op termijn is het absoluut de bedoeling Belgische talenten naar de eerste ploeg te laten doorstromen."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Eupen \\ KV Oostende
 
 
Reacties.