Club Brugge-spits Wesley komt terug op zijn (niet-)schorsing: "Zes matchen... Ik kon wel wenen"

13 september 2018 18:28

Het zindert nog altijd na, die schorsing van Club Brugge-spits Wesley Moraes. Van de zes speeldagen schorsing die hij kreeg na een elleboogstoot in Moeskroen moest hij er (voorlopig) wel maar twee uitzitten. "Ik heb mijn lesje wel geleerd."

Voor het eerst reageert Wesley zelf op de heisa. "Zes matchen schorsing... (grijnst) Ik kon wel wenen, weet je. Ik was zó goed gestart aan het seizoen en dan plots...", begint de spits in Het Laatste Nieuws. 

Waarom hij uiteindelijk wel weer mocht spelen weet hij zelf niet eens. "Wat er toen allemaal gezegd en gebeurd is, heb ik nooit goed beseft. Op een gegeven moment zei Dévy (Rigaux, teammanager, red.) dat ik weer mocht spelen, maar waarom wist ik niet. Het maakte me ook niet uit."

Nu staat hij weer op het veld. "Dévy zei: ‘Nu zullen de verdedigers je nog harder aanpakken, maar wees gewoon bezig met je spel.’ Ik weet dat ze als een gek naar mij toe vliegen, maar ik leer ermee omgaan."

"Dit zal niet meer gebeuren" ,verzekert hij. "Ik had ook nooit de intentie om iemand te blesseren. Dat ik alsnog geschorst kan worden, daar probeer ik niet aan te denken. Ik heb mijn lesje wel geleerd."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Club Brugge
 
 
Reacties.