Slechts één club in 1A heeft meer Belgen dan buitenlanders: "Die kwaliteiten kun je makkelijker inschatten bij spelers van eigen bodem"

13 september 2018 06:28

Ook dit seizoen voetballen er weer heel wat buitenlanders in de Jupiler Pro League. Bij nagenoeg alle clubs zijn ze zelfs in de meerderheid.

KV Oostende is de uitzondering met 13 Belgen op een totaal van 24 kernspelers. "Na het afscheid van Marc Coucke wilden we een switch maken van KVO 2.0 naar KVO 3.0", legt voorzitter Peter Callant uit in Het Nieuwsblad.

"We hebben ons afgevraagd wat de ziel, het DNA, van KV Oostende is. We hebben afscheid genomen van een aantal vedetten en gingen bewust voor een jongere en meer Belgische kleedkamer. Zo is het makkelijker om de verbinding te maken tussen de kleedkamer en de ziel van de club, tussen de voetballer en het DNA van KV Oostende, tussen spelers en supporters."

De juiste mentaliteit is het stokpaardje van de Kustboys. "Met Gert Verheyen als coach en Hugo Broos als sportief directeur delen we dezelfde waarden: hard werken en een goede mentaliteit. Die kwaliteiten kun je makkelijker inschatten bij spelers van eigen bodem. Van spelers als Banda en Sakala (Zimbabwanen, nvdr.) wisten we ook dat ze de juiste mentaliteit hadden. Ik durf te zeggen dat we al punten hebben gepakt, puur op mentaliteit. Bijvoorbeeld in de wedstrijd tegen Kortrijk (een 1-2-zege, nvdr.)."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ KV Oostende
 
 
Reacties.