Wat als de G5-clubs met alleen maar Belgen zouden aantreden? Dan komen AA Gent en KRC Genk in de problemen

13 september 2018 22:17

Met KV Oostende telt slechts één Belgische club meer Belgen dan buitenlanders in de kern. Hoe slecht is het bijvoorbeeld gesteld met de clubs uit de G5? Wij gingen na of je bij Club Brugge, Anderlecht, AA Gent, Standard en KRC Genk tot een elftal komt.

Club Brugge

Bij blauw-zwart moet je niet zo inventief zijn om aan elf namen te komen. Hubert neemt logischerwij de plaats onder de lat in. Cools verhuist van rechts naar links en op het middenveld zou de jonge Baiye (amper 17) op sleeptouw genomen worden door Rits en Vanaken.

Zonder Rezaei, Gouden Schoen Ruud Vormer en zonder buitenlandse verdedigers kan Club nog best een aardig elftal voorleggen.

Hubert / Mata - Mechele - Cools / Rits - Vanaken - Baiye / Schrijvers - Vossen - Openda - Vlietinck 

RSC Anderlecht 

Anderlecht trekt de kaart van de jeugd. Va de elf die we samenstelden hebben jongrns als Saelemaekers, Gerkens en Dimata een basisplaats. Met Cobbaut (nu geblesseerd) en Bakkali kocht paars-wit ook Belgen in. Veel van deze namen zullen we dit jaar nog terugzien.

Boeckx / Cobbaut - Bornauw - Delcroix - Saelemaekers / Kums - Sambi Lokonga - Gerkens / Bakkali - Dimata - Amuzu 

Standard

Ook Standard haalde Belgen naar Sclessin. Miangue, Vanheusden, Bastien en Oulare zijn jongens die zich onder Preud'homme in de kijker willen spelen. Met gewezen Rode Duivels Gillet, Pocognoli en Cavanda loopt er ook genoeg ervaring rond.

Gillet / Pocognoli - Miangue - Vanheusden - Cavanda / Bastien - Selahi - Carcela - Mpoku / Emond - Oulare 

AA Gent

AA Gent is een ander verhaal. Bij de Buffalo's komen we bijzonder moeilijk tot een elftal met Belgen. In doel zijn er opties, maar voorin zou coach Vanderhaeghe al naar beloften moeten grijpen om aan elf namen te komen.

Coosemans / De Smet - Asare - Derijck / Odjidja - Verstraete - Dejaegere - Raskin / Koita - Limbombé - ??? 

Racing Genk 

Hetzelfde geldt voor KRC Genk, dé ploeg van het moment in de Jupiler Pro League. De gouden driehoek Berge-Malinovskyi-Pozuelo is puur buitenlands. Trossard moet de Belgische eer bij de Limburgers hoog houden. Ook Clement zou heel wat pionnen uit de beloftenkern moeten inzetten om een elftal het veld op te sturen.

Jackers / Wouters - Dewaest - Seigers / Heynen - Trossard - ??? / Ndongala - Gano - ??? - ??? 

Florent Malice

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Standard
 
 
Reacties.