Zinho Vanheusden over de loodzware concurrentie: "Zij zijn waarschijnlijk de twee beste centrale verdedigers in België"

13 september 2018 21:59

Zinho Vanheusden verdedigt dit seizoen opnieuw de kleuren van Standard. Aan zijn uitleenbeurt aan de Rouches heeft de 19-jarige Belgische belofteninternational nog niet zoveel plezier beleefd.

Vanheusden mocht voorlopig enkel tegen Cercle Brugge starten bij Standard. "Als voetballer kan je daar natuurlijk niet tevreden mee zijn", vertelt Vanheusden in Sudpresse. "Ik hoop natuurlijk op meer, zeker nu de Beker van België en de Europa League eraan komen. Maar ik ben tevreden over de gang van zaken. Op training is er veel veranderd ten opzichte van vorig seizoen."

Meer professionaliteit

"Sa Pinto liet de spelers meer doen wat ze wilden. Die tijd is voorbij. Nu is er meer professionaliteit, meer stiptheid, meer oog voor detail ook. Kortom, alles wat een team nodig heeft. Alles is perfect geprofessionaliseerd. Daar profiteer ook ik van."

Met Luyindama en Laifis is de concurrentie hoe dan ook groot voor Vanheusden. "Ze zijn waarschijnlijk de twee beste centrale verdedigers in België. Het is niet makkelijk om met hen de concurrentie aan te gaan. Er zijn geen duizenden oplossingen. Ik moet gewoon mijn best doen op training en de kansen die ik krijg grijpen", besluit de Hasselaar.

Alexandre Fiammetti

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
Reacties.