Kalendermaker verklaart merkwaardig weekend: topmatchen op zaterdag, zondag Moeskroen-Kortrijk

14 september 2018 21:57

't Is best wel een vreemd weekend. De Waalse derby tussen Standard en Charleroi staat op zaterdag, net als de absolute kraker tussen Genk en Anderlecht. Nils Van Brantegem, de kalendermaker, geeft meer uitleg.

Een Genk-Anderlecht zou op dit moment altijd op zondagmiddag gestaan hebben. De tv zet dan meestal de topmatchen. Maar dat was deze keer geen optie, ondanks dat Genk en Anderlecht deze week samen 27 internationals moesten missen. 

"De politie van Genk liet niet toe dat die wedstrijd op zondag gespeeld zou worden", verklaart Van Brantegem in Het Nieuwsblad. "Zondag vindt in Genk immers de Dag van de Vrijwilliger plaats in het nabijgelegen Thorpark, en ze wilden die twee activiteiten liever niet laten samenvallen."

Maar Moeskroen-Kortrijk om 14u30 op zondag? "Simpel: toen de data vastgelegd werden, zat Standard nog in de voorronden van de Champions League. Als zij de poules gehaald zouden hebben, hadden ze woensdag of zelfs dinsdag alweer aan de bak gemoeten. Hun wedstrijd op zondag inplannen had hen in dat geval te weinig rust gegeven met het oog op hun Champions League-match."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi \\ KRC Genk \\ Standard
 
 
Reacties.