Mazzu wil eens een topploeg in België: "Dan kan je zeggen dat je die en die speler wilt"

14 september 2018 07:11

Elk seizoen weer slaagt Felice Mazzu erin om van Charleroi een uitdager te maken voor de grote ploegen. Daarvoor moet hij telkens weer hindernissen overwinnen. Zoals nu: zijn topschutter op het laatste moment verkocht aan Club Brugge. Hij zou zelf ook wel eens elders aan de slag willen.

Mazzu kreeg nog nooit een kans bij een topploeg, veelal omdat hij de reputatie heeft verdedigend te spelen. Al is dat dit seizoen niet het geval. "Niet het voetbal van Mazzu is geëvolueerd, wel de spelersgroep", klinkt het in HLN.

Bij een topploeg zou hij andere spelers ter beschikking krijgen. "Dat is anders. Bij de grotere clubs en bij de nationale ploeg kan je als trainer een filosofie opleggen en zeggen dat je daarvoor die en die speler wilt."

Ik denk er steeds vaker aan: wat zou ik waar zijn als trainer van een andere club?

"Ik zou het liefst voetballen in een 4-4-2. Als iedereen zijn taken goed invult in dat systeem, is het bijzonder efficiënt. Maar bij Charleroi kan het niet. Een goede 4-4-2 is duur."

Mazzu wil eens hogerop. "Op een bepaald moment in je leven wil je weten wie je echt bent. Ik kom van nergens, dat mag je niet vergeten. Nu weet ik wat het is om te werken op het hoogste niveau, maar ik weet niet of ik bekwaam ben om het ook ergens anders te doen. Ik denk er steeds vaker aan: wat zou ik waard zijn als trainer van een andere club?"

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Standard
 
 
Reacties.