Wesley zint op revanche tegen CL-tegenstander Club Brugge: "Op mijn zestiende daar zes maanden stage gelopen maar ik moest terugkeren naar Brazilië"

14 september 2018 13:12

Wesley Moraes lokte na zijn elleboogstoot al de nodige commotie uit, maar het blijft een feit dat de Braziliaan misschien wel het grootste potentieel heeft van de Jupiler Pro League. En dat zagen niet alleen de scouts van Club Brugge klaarblijkelijk.

Zo was Atlético Madrid, tegenstander van blauw-zwart in de Champions League, hem op al vroege leeftijd op het spoor gekomen: "Op mijn zestiende heb ik er zes maanden stage gelopen, maar finaal moest ik terugkeren naar Brazilië."

"Een moeilijke periode... Als jonge speler was ik het weer en de mentaliteit niet gewoon. Ik trainde bij de U19 en vond dat ik het eigenlijk niet slecht had gedaan. Waarom ik moest vertrekken, heb ik nooit geweten.

"Wat ik wel weet, is dat het weer echt verschrikkelijk was in de wintermaanden. Gelukkig gaan we nu in oktober naar Madrid (lacht). Hun verdedigers zijn beenhard, maar dat is geen probleem voor mij. Ik ben van niets of niemand bang... en dus ook niet van hen."

Niet onhaalbaar

Wesley heeft er vertrouwen in dat blauw-zwart het beter gaat doen dan twee jaar geleden: "Dit is hét moment voor Club Brugge om zich te laten zien in Europa. Iedereen ziet de Champions League en denkt: wauw! Maar als je gefocust bent, is niets onhaalbaar. We moeten gewoon de eerste match winnen van Dortmund en dan zien we wel."

Clint Vens

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.