René Weiler is scherp over zijn 15 maanden bij Anderlecht: "Er was veel achterkamerpolitiek, sommige media hadden een agenda"

15 september 2018 09:11

Vijftien maanden. Zo lang stond René Weiler aan het roer van RSC Anderlecht. De Zwitserse coach schrok van wat er zich allemaal naast het veld afspeelde.

In Het Laatste Nieuws kijkt Weiler terug op zijn Brusselse periode. "Sportief was het fantastisch (met een titel en een kwartfinale in de Europa League)."

Nochtans lag er heel wat werk op de plank. "In het begin van het seizoen was het pure chaos (Anderlecht vernieuwde de hele spelerskern, red.) Maar we hebben vooruitgang gemaakt. Als team, maar ook veel spelers op individueel vlak. Ik vond het een groot succes."

"Buiten het veld liep er veel mis"

Met wat er zich rond de club afspeelde, had Weiler het moeilijk. "Buiten het veld liep er veel mis", benadrukt de oefenmeester. "Er was veel achterkamerpolitiek, sommige media hadden een agenda. Maar goed, daar wil ik liever niet meer op terugkomen."

"Of mijn missie geslaagd was? Nee. Want ik had nog doelen. Ik had graag geprobeerd de 1/8ste finales van de Champions League te bereiken. En ik wilde onze titel verdedigen. Niet iedereen was ervan overtuigd dat ik de coach was om die doelen te bereiken. Dat vind ik jammer", besluit Weiler.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ KRC Genk \\ Luzern
 
 
Reacties.