René Weiler spreekt voor het eerst over zijn vertrek bij Anderlecht: "Er was meer nervositeit dan bij een 'normale' club, stupid stress en totaal onnodig"

15 september 2018 08:13

Een jaar geleden gingen RSC Anderlecht en René Weiler uit elkaar. Enkele maanden nadat de Zwitser paars-wit zijn laatste titel had bezorgd, was zijn werksituatie onhoudbaar geworden.

De druk op Weiler werd te groot. Na een 2-2 gelijkspel op Kortrijk midden september riepen de fans om het ontslag van de T1. Die besloot uiteindelijk zelf te vertrekken. "Bij Anderlecht moesten we altijd maar winnen. Elke match opnieuw. Verloren we, dan was iedereen in alle staten. Dan was het meteen crisis", kijkt Weiler in Het Laatste Nieuws terug op zijn Brusselse avontuur.

"Trainer zijn is een afstompende job. Je hebt stress, bijna heel de tijd. En al zeker bij een club als Anderlecht. Daar was er veel meer nervositeit dan bij een 'normale' club. Stupid stress, soms. Totaal onnodig. Maar het was onmogelijk om daar iets aan te veranderen."

Eigen DNA

Weiler was een atypische Anderlecht-coach, maar behaalde op één seizoen wel successen. "We mogen toch ook niet vergeten dat ik - onder moeilijke omstandigheden - Anderlecht een nieuw elan heb gegeven. Ook met mijn eigen DNA, mijn eigen stijl. En niet alleen in de Belgische competitie. Ook in Europa. We speelden verlengingen tegen Manchester United in de kwartfinale van de Europa League. Verschillende spelers hebben serieuze stappen gezet in hun ontwikkeling. Hun transfers hebben de club veel geld opgebracht. Dat betekent toch iets?"

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ KRC Genk \\ Luzern
 
 
Reacties.