Nieuwe bittere pil voor Zulte Waregem bij Antwerp: "Moeten echt niet meer dromen" en "We missen voetbalverstand"

17 september 2018 10:35

"Als je begint te praten over wat als en indien, dan zit je in de hoek waar de klappen vallen. We moeten hier zelf uit zien te raken." Francky Dury beseft dat de 5-1 op Antwerp een harde noot is om te kraken.

"Is de rode kaart streng? Ik ga dat in het midden laten, want we moeten heel kalm blijven na wat we hebben laten zien. Ik heb tijdens de rust gevraagd aan mijn spelers om te laten zien dat ze trots zijn profvoetballer te zijn, want dat Antwerp veel beter was."

Francky Dury was niet happy na de 5-1 pandoering op Den Bosuil. Na de nederlaag tegen Club Brugge (2-5) en de daaruitvloeiende 0 op 9 wilde Essevee iets laten zien in Antwerpen. "Ik had er nochtans een goed gevoel over vooraf", liet Davy De fauw optekenen. "En dan krijg je zo snel twee goals tegen en sta je plots met tien. Onbegrijpelijk, we moeten eens goed praten deze week."

We missen voetbalverstand

Het ging van kwaad naar erger, Antwerp speelde Zulte Waregem bijwijlen van het kastje naar de muur: "Twee weken zo hard trainen en dan zo snel alles weggooien, dat is niet goed. We missen voetbalverstand, iemand die het spel ziet en kan lezen. Ik ben een vechter en een winnaar, maar dit was onmogelijk."

Terug naar de coach. Ziet hij het nog zitten? "We moeten nu niet klagen over supporters, directie, arbitrage of tegenstander, want we moeten het zelf oplossen. Dit is een harde noot om te kraken, net als deze persconferentie. Het doel was de top-6, maar daar moeten we echt niet meer van dromen."

Aernout Van Lindt - Dirk Pieters

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.