19-jarige moet Oostende uit het slop trekken: "Ik heb expres lang gewacht"

17 september 2018 06:01

KV Oostende heeft moeite met het creëren van kansen. Fernando Canesin doet zijn best, maar stond er alleen voor. Nu lijkt Gert Verheyen het tijd te vinden om de 19-jarige Indy Boonen voor de leeuwen te gooien.

Boonen moest het tot zaterdag doen met héél korte invalbeurten. Tegen Cercle Brugge kreeg hij een dik halfuur en het verschil was duidelijk te merken. Boonen zorgt voor beweging, diepgang, infiltratievermogen en creativiteit.

Waarom hem dan niet eerder brengen? "Dat was bewust", aldus Gert Verheyen. "Het was Boonen dit, Boonen dat... We wilden niet te veel druk op zijn schouders leggen. Hij is 19 hé. Ik wou geen hoge verwachtingen creëren. Maar ja, zijn invalbeurt was gewoon goed. Indy bracht voetbal in de ploeg."

Sander Coopman moet dat ook doen, maar voor hem is het nog te vroeg. Dus zou Boonen straks wel eens een basisplaats kunnen krijgen. "Ja, ik kan meer creativiteit brengen en vanop de bank zag ik soms wel dat ik de ploeg met mijn kwaliteiten zou kunnen helpen", aldus Boonen zelf.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Cercle Brugge \\ KV Oostende
 
 
Reacties.